Smaki Azji – Tajlandia
Ostatnimi czasy Tajlandia stała się bardzo popularnym regionem turystycznym. Coraz więcej osób tam jeździ, bo jeśli nawet sam lot jest dość kosztowny to już pobyt na miejscu nie. Zaś piękna tamtych plaż i egzotyki nic nie jest nam w stanie zastąpić. Dlatego wielu decyduje się na podróż w tamte strony. Oczywiście powodem do odwiedzeni Tajlandii jest także kuchnia tamtego regionu.
Wielu z nas miało okazję skosztować tajskich potraw w restauracjach w swoim mieście. To niesamowite połączenia smaków. Trawa cytrynowa, owoce morza, małe pierożki czy smaczne ryby, albo zupy o ciekawym smaku to Tajlandia na talerzu. Wielu lubi takie połączenia i zdaje sobie sprawę z tego, że to, co serwują nam w Polsce nijak się ma do tego co można spróbować w samej Tajlandii. Kuszą nas więc znane z filmów i magazynów przyrodniczych malutkie, uliczne bary, w których jedzenie jest świeże bo przygotowywane codziennie przez tego samego kucharza.
Warto więc pojechać do Tajlandii i tego skosztować.
www.darkprint.pl